Opći Uvjeti

I. KORIŠTENJE STRANICA

Definicija
Ova definicija bi vam trebala pomoći da razumijete naše Opće Uvjete poslovanja. Kada kažemo “mi”, “nas”, “naš” i “EB“, onda govorimo o tvrtki Edicije Božičević d.o.o., sa adresom sjedišta Trg kralja Tomislava 18, 10000 Zagreb, iz Republike Hrvatske. Bavimo se nakladničkom djelatnošću, te prodajom proizvoda u internet trgovini i on-line informiranjem (u daljnjem tekstu „Usluge“ ili „Usluga“). Usluge nudimo na našim web stranicama https://www.edicije-bozicevic.com i njenim pod-domenama i pod-direktorijima.

Općenito
Ovi Opći Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila koji se odnose na krajnju korisničku uporabu internetskih stranica https://www.edicije-bozicevic.com i njenih pod-domena i pod-direktorija. Ovi Opći Uvjeti odnose se na ovu web stranicu, kao i na sve druge web stranice ili mobilne aplikacije koje su u našem posjeduju ili kojima mi upravljamo (posebno “Web stranica” i zajedno “Web stranice”). “Web stranice” uključuju same web stranice i sve web stranice, interaktivne značajke, aplikacije, widgete, blogove, društvene mreže, poveznice na društvene mreže ili druge online, mobilne ili bežične ponude koje postavljaju vezu s ovim Općim Uvjetima, bilo da se pristupa putem računala, mobilnog uređaja ili druge tehnologije. Korištenjem ovih internetskih stranica, krajnji korisnici iskazuju da se slažu s ovdje iznesenim uvjetima i pravilima te pristaju na korištenje web stranica. Pravo korištenja web stranica osobno je pravo krajnjeg korisnika, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe. Krajnji korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti lozinki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Krajnji korisnik je upoznat sa činjenicom da, iako je internet općenito sigurna okolina, ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan naše kontrole. Stoga, mi ne možemo biti odgovorni za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na internetu. Iako je naš cilj ove internetske stranice učiniti dostupnom 24 sata dnevno i to 7 dana u tjednu, internetske stranice ponekad možda neće biti dostupne zbog bilo kojeg razloga, uključujući i njihovo rutinsko održavanje. Krajnji korisnik se slaže i prihvaća da zbog razloga, koji su kako pod, tako i izvan naše kontrole, pristup internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

Zadržavamo pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, možemo prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, možemo promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka te možemo promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.

Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Zagrebu, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih internetskih stranica krajnji korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Zagrebu.

Korištenjem ovih internetskih stranica izjavljujete da ste upoznati i suglasni s ovdje iznesenim uvjetima poslovanja i pravilima. Ukoliko se s ovdje navedenim uvjetima korištenja i pravilima ne slažete, molimo vas da se suzdržite od uporabe ovih internetskih stranica.

Promjena uvjeta
Zadržavamo pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatramo potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Općih Uvjeta i/ili Pravila o privatnosti podataka. Stoga, savjetujemo korisnike da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Općim Uvjetima i Pravilima o privatnosti podataka, a kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Napominjemo da ukoliko dođe do promijene Općih Uvjeta korištenja i Pravila o privatnosti, i vi nastavite koristiti naše internetske stranice, podrazumijeva se da prihvaćate Opće Uvjete poslovanja i Pravila o privatnosti koji su trenutno važeći. Bilo kakva izmjena ili brisanje uvjeta i pravila korištenja stupit će na snagu odmah nakon što bude objavljena na stranicama. Bilo kakvo korištenje ovih internetskih stranica od strane krajnjeg korisnika nakon takve obavijesti podrazumijevat će se kao prihvaćanje tih promjena.

Oprema
Krajnji korisnik je odgovoran za nabavu i održavanje svoje računalne opreme, uključujući sav softver i hardver koji posjeduje i koji koristi, kao i drugu opremu potrebnu za pristup i korištenje ovih Internetskih stranica te sve sa tim povezane troškove. Mi nismo odgovorni za bilo kakva oštećenja opreme krajnjeg korisnika koja mogu nastati kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica.

Ponašanje krajnjeg korisnika
Nije dopušteno koristiti ove stranice za trgovinu, prodaju te u ostale trgovačke svrhe osim kupnje od tvrtke Edicije Božičević d.o.o. (https://www.edicije-bozicevic.com). Svako objavljivanje reklama ili prikupljanje ponuda za proizvode i usluge nije dopušteno bez pisanog odobrenja tvrtke Edicije Božičević d.o.o. (https://www.edicije-bozicevic.com). Zabranjuje se prenošenje i objavljivanje opscenih, uvredljivih, vulgarnih, prijetećih ili nepristojnih ili na drugi način neprihvatljivih ili protuzakonitih sadržaja, kao niti onih koji krše neka od prava bilo koje strane ili sadrže viruse ili drugi štetan materijal. Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posljedica kršenja nekog prava ili za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizaći. Također, pridržavamo pravo (ali ne i obvezu) da korisničke poruke u cijelosti ili djelomično izbrišemo.

Intelektualno vlasništvo
Sadržaj ove lokacije zaštićen je autorskim pravom koje pripada tvrtki Edicije Božičević d.o.o. (https://www.edicije-bozicevic.com) ili je ustupljeno tvrtki Edicije Božičević d.o.o. (https://www.edicije-bozicevic.com), a u vlasništvu je trećih osoba. Edicije Božičević d.o.o. (https://www.edicije-bozicevic.com) također posjeduje autorsko pravo uređivanja, izbora i usklađivanja sadržaja ove lokacije. Ova lokacija sadrži zaštitne znakove, imena pojedinaca i drugo slično intelektualno vlasništvo u posjedu tvrtke Edicije Božičević d.o.o. (https://www.edicije-bozicevic.com) ili u vlasništvu trećih osoba. Ne smije se smatrati da je bilo koji sadržaj na ovoj lokaciji bez ograničenja, no može se zatražiti dopuštenje za umnožavanje. Sve fotografije, slike, biografski podaci osoba i ostali materijali koji se pojavljuju na ovim internet stranicama isključivo su vlasništvo tvrtke Edicije Božičević d.o.o. (https://www.edicije-bozicevic.com). Autorsko pravo na sve materijale koji se nalaze na internet stranicama pridržava tvrtka Edicije Božičević d.o.o. (https://www.edicije-bozicevic.com). Dopuštenje se daje medijskim subjektima radi upotrebe materijala isključivo u uredničke i promidžbene svrhe objavljivanja u novinama, časopisima i elektronskim medijima. Također nije dopuštena uporaba bilo kojeg materijala s ovih stranica u svezi s prodajom ili nuđenjem proizvoda ili usluga bilo koje vrste.

Odgovornost
Tvrtka Edicije Božičević d.o.o. (https://www.edicije-bozicevic.com) ne odgovara za štetu ili povredu (uključujući, ali ne isključivo, posebnu ili posljedičnu štetu) koja nastane kao rezultat korištenja ili nemogućnosti korištenja bilo kojeg dijela web lokacije. Edicije Božičević d.o.o. (https://www.edicije-bozicevic.com)će uložiti razuman napor kako bi se na njihovoj web stranici našli točni i aktualni podaci, ali ne mogu biti odgovorne za njihovu točnost i potpunost.

Izjava o povjerljivosti podataka
U tvrtki Edicije Božičević d.o.o. (https://www.edicije-bozicevic.com) obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o uporabi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Pročitajte više u našim Pravilima o privatnosti.

Prekid poslovnog odnosa
Tvrtka Edicije Božičević d.o.o. (https://www.edicije-bozicevic.com) može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku. Tvrtka Edicije Božičević d.o.o. (https://www.edicije-bozicevic.com) zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje lozinke, ili korisničke račune krajnjeg korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja krajnjeg korisnika koje tvrtka Edicije Božičević d.o.o. (https://www.edicije-bozicevic.com), prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, smatra da je neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja ovih Uvjeta od strane krajnjeg korisnika.

Jednostrani raskid
Krajnji korisnik ima pravo na raskid ugovora sukladno čl. 72 Zakona o zaštiti potrošača i roku za raskid.

Pravo izmjene sadržaja
Zadržavamo pravo izmjene sadržaja web stranica na bilo koji način, u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga i neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Poštujemo privatnost posjetitelja na našoj web stranici i prikupljat će samo osobne podatke kroz  kao što su npr. ime, adresa, broj mobitela, telefonski broj ili e-mail adresa. Ti će se podaci koristiti za udovoljavanje pojedinačnim zahtjevima za informacijama, a bit će utemeljenje za bolje razumijevanje potreba korisnika, a radi unaprjeđenja proizvoda i usluga.

 

II. PRODAJA

Općenito
Vrijede za kupce čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske. Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća uvjete prodaje, što se potvrđuje narudžbom artikala. Prihvaćanje uvjete prodaje kupac potvrđuje narudžbom artikala putem webshopa. Kupoprodajni ugovorni proces postaje pravovaljan nakon primitka pošiljke. Zadržavamo pravo na pogrešne navode. Sve cijene su bruto (sadrže PDV) i izražene su u kunama. Svako korištenje web stranica podložno je niže navedenim uvjetima i rokovima.

Cijene
MPC cijene su iskazane sa PDV-om. Cijene su podložne promjenama bez prethodne najave.

Plaćanje
Prodavatelj nudi Kupcu mogućnost plaćanja i to: plaćanje prilikom preuzimanja, karticom putem trećih servisa (CorvusPay) i putem transakcijskog računa (jednokratno plaćanje).

Povrat robe ili zamjena
Kupac ima pravo na povrat u roku od 14 dana ukoliko naručeni artikl ne odgovara opisu naručenog proizvoda. Zahtjev za povratom se zaprimaju pisanim putem na e-mail: [email protected] ili na adresu Edicije Božičević d.o.o., Trg kralja Tomislava 18, 10 000 Zagreb. Prodavatelj zadržava diskrecijsko pravo da li će udovoljiti ili neće zahtjevu. Prilikom povrata naručenog proizvoda kao ne željenog ili ne odgovarajućeg, Kupac snosi trošak povrata, a roba koja se vraća mora biti u orginalnom pakiranju, bilo kakva oštećenja ili nedostaci na ambalaži neće biti prihvaćeni od strane Prodavatelja.

Reklamacije
Kupac ima pravo na reklamaciju robe u jamstvenom roku. Potrebno je imati kopiju računa. Reklamacije se zaprimaju pisanim putem na e-mail: [email protected] ili na adresu Edicije Božičević d.o.o., Trg kralja Tomislava 18, 10 000 Zagreb. Prodavatelj je dužan u roku od 45 dana od dana primitka pisane reklamacije Kupcu popraviti ili zamijeniti proizvod. Prilikom povrata proizvod mora biti zapakiran u original ambalaži. Moguća oštećenja koja bi nastala pri prijevozu idu na rizik i trošak kupca. Prodavatelj ne odgovara za izgubljenu robu koju je Kupac poslao.

Obavijest potrošačima o načinu podnošenja pisanih prigovora
Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14.) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi pri čemu ćemo bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora.
Prigovor možete napraviti:
– u prodajnom prostoru
– putem pošte na adresu: Edicije Božičević d.o.o., Trg kralja Tomislava 18, 10 000 Zagreb
– na e-mail adresu: [email protected]
– na telefax broj: 01 4922 264
Na Vaš prigovor odgovorit ćemo u roku od 15 dana.

Narudžbe i dostave
Naručenu robu šaljemo po uplati na adresu označenu kao adresa dostave. Roba koja je zaprimljena mora se pregledati u trenutku dostave i sve reklamacije za uočene manjkove ili oštećenja moraju biti prijavljena Prodavatelju odmah po primitku robe, najkasnije u roku 1 radnog dana.

Knjige koje se nalaze na skladištu biti će isporučene unutar 3 (tri) radna dana od datuma narudžbe. Kod plaćanja po predračunu kao datum narudžbe smatra se dan kada je vaša uplata primljena na naš račun.

Kod narudžbi knjiga za koje je rok isporuke 30 dana i knjiga koje se naručuju u pretplati biti ćete obaviješteni e-mailom o datumu isporuke.

U pojedinačnim slučajevima, zbog velike potražnje, moguće je da neki od naručenih proizvoda ne mogu biti isporučeni, odnosno da su neki od proizvoda iz ponude u potpunosti ili djelomice rasprodani. U slučaju rasprodanih proizvoda, Kupac će biti obaviješten putem telefona ili faksom, elektronskom poštom ili sms-om. Također u pojedinačnim slučajevima Kupcu može kasniti isporuka zbog logističko-distribucijske organizacije kurirske službe na što Prodavatelj ne može utjecati. Sve narudžbe zaprimljene do 15.00 sati biti će obrađene i dostavljene prvi sljedeći radni dan. Ukoliko Kupac želi da mu se dostavi neradnim danom (subota) obračunat će mu se dodatni trošak dostave sukladno cjeniku kurirske službe (važi samo za određena mjesta). Za Kupce koji se nalaze na otocima primjenjivat će se raspored o dostavi paketa na otoke. Prodavatelj ne može utjecati na pravilnik o pružanju logističke usluge kurirske službe. Zaprimljene narudžbe od 200,00 kn naviše sa PDV-om biti će isporučene Kupcu besplatno. Za narudžbe ispod 200 kn sa PDV-om obračunat će se trošak dostave sukladno važećem cjeniku kurirske službe na dan isporuke. Prodavatelj zadržava pravo izmjene minimalne vrijednosti narudžbe za besplatnu isporuku bez da prethodno obavijesti Kupca.

Sigurnost online plaćanja
Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay sustav osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih i osobnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Pay sve prikupljene informacije smatra tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Kontakt
Edicije Božičević d.o.o.
Trg kralja Tomislava 18, 10 000 Zagreb, Hrvatska
tel.: 014922 264
e-mail: [email protected]
PDV ID broj/VAT no.: HR35912685868