Poziv na predstavljanje knjige “Neobična jutra jedne obične Flekice”

Edicije Božičević i Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića pozivaju Vas u srijedu, 25. svibnja 2016. u 19,30, na predstavljanje knjige

“Neobična jutra jedne obične Flekice”

Jadranke Ivandić Zimić

Na predstavljanju će govoriti autorica, urednik Josip Ivanović, i moderator Matija Janeš, a mladi glumac i recitator Martin Knežević čitat će dijelove teksta.

Neobična jutra jedne obične Flekice kratka je ilustrirana zbirka koja se sastoji od sedam priča za djecu i mlade, a toplim, jednostavnim jezikom progovara o ljubavnim problemima i razmišljanjima obične kućne mačke, Flekice. Zbirka zapravo progovara o nizu vrlo poznatih, arhetipskih tinejdžerskih ljubavnih situacija i o njihovom sretnom ili nesretnom razrješenju, uzimajući kao likove mačke u malom, zatvorenom susjedstvu, punom osebujnim likova, gazdarica, pasa, ptica, i svega ostaloga što pripada u dvorišta prigradske zone. Jezik je nepretenciozan, tečan, s povremenim korištenjem pjesničkih metoda i figura, ali koncentrirajući se na dijaloge i zanimljive minijature – situacije u kojima se Flekica iznenada nalazi i iz kojih isto tako iznenadno izlazi, dajući čitatelju uvid u njezin unutarnji monolog.

Ilustracije Antonije Marinić daju posebnu živost ovoj neobičnoj knjizi o jednoj običnoj kućnoj mački. Cilj knjige doprijeti je do djece najmlađega uzrasta, ali i do mlađih adolescenata, upućujući na nekonfliktno rješavanje problema i komunikaciju.