Promocija zbirke “Bolivijke pričaju”

HRVATSKO-HISPANSKO DRUŠTVO, EDICIJE BOŽIČEVIĆ i KNJIŽNICA I ČITAONICA BOGDANA OGRIZOVIĆA

Pozivaju Vas na tribinu „HISPANSKI SVIJET“ i predstavljanje knjige “Bolivijke pričaju – Antologija suvremene pripovijetke”

Predavači: Matija Janeš, prevoditelj, i Radoslav Pažameta, TV snimatelj
Voditelji: David Rey, novinar Glasa Hrvatske, i Josip Ivanović, urednik

Uz pratnju grupe Ayllu, predstavljanje će se održati u utorak, 17.03.2015. u 18,00 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Zagreb, Preradovićeva 5.

Posebnost je ove antologije u tome što okuplja isključivo spisateljice, i to većinom mlađeg naraštaja. Neke su od njih već priznata i cijenjena imena bolivijske literarne scene, druge tek književne nade u razvoju, no sve zajedno udružene kroz knjigu kratkih priča nude zaokružen umjetnički proizvod, reprezentativan za suvremenu bolivijsku književnost. Ona nam se u ovoj antologiji prikazuje kao egzotična, magična, senzualna, snolika, pomalo bizarna i provokativna, jer takve su priče koje je za nas oblikuju. No one su istovremeno i urbane, univerzalne, globalne, pod utjecajem američke popularne kulture, a opet, prožete političkom samosviješću i buntovništvom spram svih imperijalističkih posezanja i pretenzija. Priče su to, konačno, što donose onu vječnu i moćnu ideju o jedinstvu čovjeka i prirode, o životinjskom svijetu kao ljudskoj domovini, proizašlu iz same utrobe zemlje u kojoj su nastale.